Petarda v mreži Radomelj: Odlična predstava Kopra, Kotnik je zdaj sam na čelu lestvice strelcev

Koper je doma napolnil mrežo Radomelj in z odlično predstavo še enkrat potrdil svojo kandidaturo za mesta pri samem vrhu lestvice. Blestel v letošnji sezoni odlični Andrej Kotnik, Kaheem Parris je premagal urok.

Uredništvo
13. avgust 2022, 9:58

Koper
5 : 0

Sod.: Matej Jug

Radomlje
1 : 0
 
2 : 0
 
 
 
 
 
3 : 0
 
4 : 0
 
 
 
 
 
5 : 0
 
Koper: Adnan Golubović, Matej Palčič, Ivan Novoselac, Milan Šimčak, Omar Correia (od 80. Žan Benedičič), Luka Šušnjara (od 72. Anis Jašaragič), Kaheem Parris (od 74. Danilo Šipovac), Luka Vešner Tičić, Andrej Kotnik (od 71. Nikola Krajinović), Žan Žužek, Bede Amarachi Osuji (od 73. Dario Kolobarić).Radomlje: Emil Velić, Ivan Čalušić, Vicko Ševelj, Luka Guček, Tin Hrvoj, Vedran Vrhovac (od 68. Madžid Šošić), Stipo Marković (od 75. Klemen Justin), Leon Sever (od 59. Francesco Tahiraj), Mario Ćuić, Nedim Hadžić (od 76. Ismir Nadarević), Luka Cerar (od 67. Rok Jazbec).

Andrej Kotnik (Foto: Uradni facebook profil kluba)

V Kopru sta se pomerili drugo in tretje uvrščeni ekipi na lestvici, obetal pa se je zanimiv spopad, saj so Radomljani na Obalo prispeli brez poraza in z zgolj dvema prejetima zadetkoma.

Na igrišču se je teorija hitro sesedla v prah, saj je Koper demonstriral izrazito premoč in na koncu goste domov odpravil s kar petimi zadetki v mreži. Prvi zadetek je padel že po 30 sekundah igre, ko je po podaji Ivana Novoselca Bede Osuji pobegnil gostujoči obrambi in akcijo končal z zadetkom. V deveti minuti je napadalec Radomelj Nedim Hadžić z osmih metrov zapravil 'zicer' za izenačenje, tri minute kasneje pa je sledila enajstmetrovka za Koper, ki jo je zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru zakrivil Stipo Marković. Z bele točke je bil natančen Andrej Kotnik, do konca zanimivega polčasa pa je Bede Osuji zadel še vratnico in zapravil še eno lepo priložnost za povišanje vodstva.

Koper je odločno krenil tudi v nadaljevanje in nizal napad za napadom, tretji zadetek pa je padel v 59. minuti, ko je po podaji Slovaka Šimčaka Kotnik zadel še z glavo in dosegel svoj peti zadetek v sezoni.

V 68. minuti je padel četrti zadetek, pod katerega se je podpisal veliki nesrečnik dosedanjega poteka sezone Kaheem Parris, ki je zapravljene enajstmetrovke, prečke, vratnice in 100-odstotne priložnosti naposled okronal z zadetkom. V sodnikovem dodatku so Koprčani postavili piko na i, ko je za končnih 5:0 zadel mladi up Anis Jašaragić, ki je v letošnji sezoni že nekajkrat dokazal, da bi lahko postal pomembna poživitev za koprski napad.

Naslednji konec tedna nas čaka prava poslastica, saj bo na Bonifiki gostovala Olimpija.