1. SNL, 30. krog

Pevnikov efekt tudi v prvenstvu

Koper je več kot eno uro igral brez Marina Jurine in ni bil niti blizu temu, da bi preprečil prvo ligaško zmago Roberta Pevnika na klopi Celja (3:0). Golobradi Janez Pišek v drugem polčasu zaokrožil golijado s prvencem.

Uredništvo
16. april 2016, 4:48

Celje
3 : 0
1000 gledalcev
Sod.: Roman Glažar

Koper
 
 
 
 
1 : 0
 
2 : 0
 
 
 
3 : 0
 
Celje: Matic Kotnik, Damir Hadžič, Tadej Vidmajer, Jure Travner, Tilen Klemenčič, Janez Pišek, Erico Sousa (od 56. Milan Spremo), Marko Pajač (od 78. Mario Brlečić), Blaž Vrhovec, Sunny, Matej Podlogar (od 67. Rudi Vancaš Požeg).Koper: Vjekoslav Tomić, Jefthon, Ivan Blatančić (od 46. Jaka Štromajer), Toni Datković, Jan Andrejašič, Antonio Pavić, Luka Batur, Joel Valencia (od 47. Boris Živanović), Leo Štulac, Fabian Lokaj (od 70. Ivor Horvat), Marin Jurina.

Foto: SPS

Celjani so ostali neugoden nasprotnik za Koprčane, ki že na osmi zaporedni tekmi "grofov" niso premagali. Gostje z Obale so bili na nekdanjem reprezentančnem stadionu daleč od uspeha, večino obračuna pa so odigrali z enim manj na zelenici. Celjani so to znali unovčiti in na lestvici prehiteli prav sobotne nasprotnike.

Vse je bilo praktično že odločeno v prvih 45 minutah, ko je tekmo presekala izključitev Marina Jurine, ki je moral z igrišča po dveh rumenih kartonih v nekaj akcijah v 27. minuti. Do tedaj izenačena tekma se je prelomila v korist domačih, najprej je v 36. minuti zadel Matej Podlogar, ki ga je zaposlil Tadej Vidmajer, manj kot pet minut kasneje pa je vodstvo odločilno podvojil Sunny Omoregie iz z neposredne bližine izkoristil še eno podajo s strani Tilna Klemenčiča.

Na drugi strani je bil Maticu Kotniku nevaren Fabian Lokaj, v 25. minuti pa je Esteves De Sousa preizkusil Vjekoslava Tomića. V nadaljevanju sta bila blizu zadetku Milan Spremo, streljal je z razdalje, a ga je Tomić ustavil, Podlogar pa je bil štiri minute kasneje neuspešen v dveh poskusih.

Večjih priložnosti do konca tekme praktično ni bilo več, v 81. minuti pa so gostje postavili končni rezultat, ko je Luka Batur slabo izbijal v svojem kazenskem prostoru, 17-letni Janez Pišek pa je z roba kazenskega prostora poskrbel za prvenec med elito.