Pique dviguje temperaturo: Nezaslišano je, da Barcelona troši denar za to, da nas nekdo kritizira

Najprej je v imenu ekipe zavrnil enotno znižanje plač, nato se je sam dogovoril za novo pogodbo. Gerard Pique je v najnovejšem intervjuju pred cl clasicom dregnil v predsednika kluba Bartomeuja.

Uredništvo
23. oktober 2020, 8:57

Foto: Getty Images

Gerard Pique je sprejel "nove" pogoje (igral naj bi celo za polovico plače) in podpisal novo pogodbo z Barcelono ter tako klubu stopil naproti. To pa vseeno ni spremenilo njegovega kritičnega odnosa do klubskega vodstva, predvsem do predsednika Josepa Marie Bartomeuja, ki ima vse manj zaveznikov. 

V intervjuju za La Vanguardio je izkušeni branilec "namočil" predsednika Bartomeuja. Kritičen je predvsem do t.i. afere Barcagate, ko naj bi vodstvo kluba najelo podjetje, ki je na spletu skrbelo za kritiko igralcev.

"To je nezaslišano, da klub troši denar za naše kritike. Rekel sem mu, kaj se dogaja, pa mi je rekel, da za to ni vedel. Verjel sem mu," je dejal Pique, ki smatra za zelo boleče predvsem dejstvo, da Jaume Masferrer, svetovalec predsednika in dejanski avtor te ideje, še vedno dela v klubu. Bartomeu ga ni zamenjal. 

Pique se ni izognil niti temi o Lionelu Messiju in njegovi želji po odhodu: "Lea sem prosil, da zdrži. Messi si zasluži vse. Predsednik bi moral drugače reagirati. Kako se lahko zgodi, da najboljši igralec v zgodovini kluba pošlje ta faks, ker meni, da ga v klubu ne poslušajo? To je šokantno. Kaj se dogaja? Stadion bi moral nositi njegovo ime, svoje legende moramo zaščititi. Ta tema me živcira."

O pristanku na nižjo plačo v teh težkih časih pa je Pique povedal: "Kot kapetan sem branil interese ekipe, enotni smo. Potem pa so se začele govorice o tem, kako razdeljeni smo. Vsak igralec odloča sam. Drugo pa je, če te nekdo v nekaj prisili, s tem se pa ne strinjam. V klubu so se obrnili name, prav tako na druge igralce, da klub trpi zaradi trenutne situacije. Barcelona mi je dala vse, zato sem ji na voljo. Rekli so mi, da bom denar, ki se mu odrekam zdaj, dobil v prihodnosti. Preračunali smo in sprejel sem."