Pique o super pokalu v Savdski Arabiji: Tudi diktatorjem moramo ponuditi priložnost

Branilec Barcelone si z zadnjimi besedami na temo španskega super pokala prav gotovo ni pridobil veliko novih simpatij.

Uredništvo
13. maj 2022, 7:04

Gerard Pique je podal precej zanimivo mnenje o španskem super pokalu v Savdski Arabiji. (Foto: Getty Images)

Gerard Pique je bil v zadnjih mesecih deležen velike medijske pozornosti, ker so španski mediji objavili transkripcije njegovih pogovorov s predsednikom španske nogometne zveze. V omenjenih pogovorih sta se pogovarjala tudi o španskem super pokalu, ki se zadnja leta igra kar v Savdski Arabiji. Španska nogometna javnost tega ne podpira.  
 
Veliko kritik je Pique požel tudi zato, ker je pri organizaciji omenjenega turnirja v Savdski Arabiji sodelovalo (in s tem hkrati mastno zaslužilo) tudi njegovo podjetje. Skupno bo Pique iz tega naslova zaslužil 24 milijonov evrov. Zdaj je podal razlog, zakaj se sam ne vidi nič spornega v tem, da se španski turnir igra v Savdski Arabiji.  
 
“Razumem ljudi, ki jim ni všeč, da se super pokal igra v Savdski Arabiji. Toda vselej sem govoril, da nogomet združuje in odpira države. Leta 1966, ko je bil na oblasti Franco, so Španiji podelili svetovnego prvenstvo za leto 1982. Tudi Franco je bil diktator. Zato menim, da moramo priložnost ponuditi tudi takšnim ljudem.”