Pirlo: Tudi če bi hoteli, ne bi mogli igrati slabše

Trener Juventusa Andrea Pirlo je doživel prvi pravi šok v vlogi trenerja. Poraz proti Interju je bil zanj nepričakovan, sam pa priznava, da bi Juventus tekmo težko odigral slabše.

Uredništvo
18. januar 2021, 10:36

Foto: /

Andrea Pirlo je na klopi Juventusa že doživel nekaj porazov, še nikoli pa ni bil tako nemočen in nadigran kot na sinočnjem derbiju v Milanu, na katerem je Inter prevladoval v vseh segmentih igre. Pirlo je doživel bolečo lekcijo proti svojemu nekdanjemu trenerju pri Juventusu Antoniu Conteju, po tekmi pa je priznal, da je Juventus na derbiju vse počel narobe.

"Naš pristop je bil zgrešen od prve minute naprej in ko nisi dovolj odločen, vse postane težje. Preprosto nas ni bilo na igrišču. Bali smo se Interjevih napadov, zato smo se preveč osredotočali na branjenje in tudi pri tem nismo bili dovolj agresivni. Interju smo prepustili pobudo in v takšnih okoliščinah postanejo neustavljivi. Individualna kakovost pride do izraza šele tedaj, ko si nasprotniku enakovreden v odločnosti in agresivnosti. Mi tega nismo storili," je povedal Pirlo.

"To je bil grd poraz in ne bi mogli igrati slabše. To je bilo nepričakovano, vendar pa moramo zdaj dvigniti glave in se pripraviti na superpokalni finale proti Napoliju."

Po porazu na derbiju se Italija sprašuje – ali je napočil konec ere Juventusa, ki je osvojil devet naslovov zapovrstjo?

"Naše ambicije ostajajo enake. To je bil spodrsljaj proti močnemu nasprotniku, a takšne stvari se pač dogajajo. Ekipa kot je Juventus mora kazati samozaupanje in ambicije, mora prevzeti pobudo in mora tekmo peljati v določeno smer,"
je dodal Pirlo.