Pirlo odpira vrata za slovo Douglasa Coste

Brazilski krilni napadalec Douglas Costa je po poročanju italijanskih medijev na izhodnih vratih Juventusa. Zanj je zelo zainteresiran veliko manjši klub, ki pa ima trenutno zelo vznemirljiv projekt.

Uredništvo
21. september 2020, 10:29

Bo Douglas Costa kariero nadaljeval v Wolverhamptonu? (Foto: Getty Images)

Wolverhampton je od izteka prejšnje sezone ostal brez dveh pomembnih igralcev,  in sicer je bočni branilec Matt Doherty prestopil v Tottenham, Portugalec Diogo Jota pa pred dnevi v Liverpool. Odhod igralcev iz najboljše enajsterice ponavadi ni dober znak, vendar v Wolverhamptonovemu primeru to morebiti celo predstavlja priložnost za skok na še višjo kakovostno raven.

Volkovi želijo Dohertyjev položaj na desnem boku obrambne vrste zapolniti s portugalskim reprezentantom Nelsonom Semedom iz Barcelone, mesto, ki ga je za seboj pustil Jota, pa bo morebiti zasedel še en nogometaš zvenečega imena – Brazilec Douglas Costa.

Tridesetletni Brazilec je eden tistih igralcev Juventusa, ki jih je italijanski klub pripravljen prodati, njegov odhod pa naj bi že odobril tudi novi trener moštva Andrea Pirlo, ki je mnenja, da ima na voljo dovolj igralcev, da bi ti brez pretresov ublažili Douglasov odhod.

Douglas Costa že desetletje nastopa v vrhunskem evropskem nogometu in je kot član Šahtarja, Bayerna in Juventusa redno igral v ligi prvakov, zato bi bilo zanimivo videti, če bi ga v svoje vrste lahko zvabil klub, ki še nikoli v svoji zgodovini ni bil niti blizu uvrstitvi v to tekmovanje.