Plemenit zaključek kariere Klaasa-Jana Huntelaarja: Njegova zadnja misija bo Schalke rešiti pred izpadom

Nizozemski veteran Klaas-Jan Huntelaar se je danes vrnil v nemški Schalke, ki se je znašel v eni najhujših kriz v zgodovini kluba. "Klubu želim pomagati obstati v ligi," sporoča Huntelaar.

Uredništvo
19. januar 2021, 7:48

Foto: uradna spletna stran kluba

Nizozemski veteran Klaas-Jan Huntelaar je že pred meseci napovedal, da bo po izteku letošnje sezone končal svojo športno pot, načrtoval pa je, da bo njegova zadnja misija pred upokojitvijo osvojiti naslov nizozemskega prvaka z Ajaxom. Vmes se je marsikaj spremenilo, saj je Ajax kupil novega napadalca Sebastiena Hallerja, Huntelaarjev  nekdanji klub Schalke pa je zapadel v hudo krizo in s trenutno močno spogleduje z izpadom iz lige.

Huntelaar je tako spremenil namen svoje zadnje misiji v profesionalni karieri, in sicer se je vrnil v klub, pri katerem je med letoma 2010 in 2017 skupaj zbral 240 nastopov in dosegel kar 126 zadetkov.

"Moramo začeti zmagovati in napredovati po lestvici. Rad bi klubu pomagal obstati v ligi. Schalke sodi v Bundesligo in moja odgovornost je poskrbeti, da se bo to zgodilo," je povedal Huntelaar, ki je v svoji dolgi karieri igral tudi za Real iz Madrida in Milan.