Po 34 letih je Real Sociedad osvojil trofejo, slavil je v finalu španskega pokala

Prvi poizkus, v finalu za lansko sezono, Athletic Bilbao ni opravil pozitivno. Finale pokala 2019/2020 je dobil njegov regionalni tekmec Real Sociedad.

Uredništvo
4. april 2021, 7:54

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Dva baskovska kluba sta se srečala v Sevilli. Šlo je za igranje finala španskega kraljevega pokala iz lanske sezone, pomerila sta se Athletic Bilbao in Real Sociedad. Slavil je klub iz San Sebastana (Real Sociedad) in to kar 13 mesecev potem, ko sta bili odigrani obe polfinalni tekmi. Tekmo so prestavljali v želji, da bi na njej lahko bili gledalci, nato pa prišli do točke, ko je tekma odigrana globoko proti koncu nove sezone in seveda pred praznimi tribunami.

Prvi polčas je bil zadržan. Nobena od ekip ni tvegala. V drugem polčasu je bilo bolj napeto. VAR je posredoval trikrat, v enem primeru je razsodil, da je prišlo do prekrška v kazenskem prostoru Athletica. Enajstmetrovko je realiziral Mikel Oyarzabal in izkazalo se je, da je bil to edini in hkrati gol za zmago. 

Real Sociedad, za katerega je pred leti igral tudi slovenski vezist Dalibor Stevanović, je osvojil prvo lovoriko po 34 letih. Pokalno trofejo je osvojil tretjič v klubski zgodovini. 
 
adplus-dvertising