Po Mariboru se od pokala poslavlja tudi Olimpija, ki ne bo ubranila lanskega naslova! Denis Pintol je prejel kar štiri gole!

Olimpija je v osmini finala pokala nasedla na Koper! Primorci so v Ljubljani zabili kar štiri gole.

Uredništvo
7. marec 2024

(Foto: pigac.si)

Olimpija se je zaradi prenove igralne zelenice v Stožicah danes preselila na stadion ŽAK. Na njem je v osmini finala Pokala Slovenije gostila Koper. Prvi polčas je bil izredno živahen, zadetki so začeli padati na obeh straneh. Povedla je Olimpija, v 14. minuti je za 1:0 zadel Marko Brest. Po napaki na drugi strani je hitro prišlo izenačenje, v 20. minuti je zadel Enej Jelenič. Posavec je Olimpijo hitro spet popeljal v vodstvo, ki pa ni trajalo dolgo, Suler je v 31. minuti zadel za 2:2. Olimpija je imela pred koncem prvega polčasa še priložnosti, zadela je tudi vratnico. 

Koper je v začetnih minutah drugega dela igre dobil to, kar je želel - gol. Nkada je po novi napaki v obrambi Olimpije zadel za 3:2. Gol prednosti so Primorci branili na vse načine, tudi z zavlačevanjem ob vsaki priložnosti. Ljubljančani so stiskali in iskali pot do vsaj izenačenja, a Jana Koprivca niso uspeli premagati. Na drugi strani pa so Koprčani dočakali svojo priložnost in v 87. minuti so jo tudi dočakali ter izkoristili. Marsetič je dokončno potopil Olimpijo!

- Pokal Slovenija, osmina finala:

OLIMPIJA 2:4 KOPER
Brest 14., Posavec 23.; Jelenič 20., Sule 31., Nkada 50., Marsetič 87.

Olimpija: Pintol, Lasickas (od 51. Jorge Silva), Ratnik, Karamatić, Sualehe, Agba (od 66. Doffo), Posavec, Fadida (od 46. Florucz), Motika (od 46. Durdov), Brest, Bristrić (od 46. Elšnik).

Koper: Koprivec, Ankrah, Sule (od 80. Marsetič), Bručić, Jelenič, Mittendorfer, Nkada (od 80. Petriško), Pabai, Sidibe, Vešner Tičić, Tomek.