Po Sergiu Ramosu in Gerardu Piqueju: Pau Torres je branilec prihodnosti

Odlični španski vezist Santi Cazorla je prepričan, da je Pau Torres branilec, ki bo pisal prihodnost španskega nogometa.

Uredništvo
24. februar 2021, 3:00

Foto: Getty Images

Branilec Villarreala Pau Torres je svojevrsten pojem naglega vzpona, ki kljubuje nepisanim pravilom, kako in kdaj naj bi igralec razvijal svoj talent. Torres je šele pri 22 letih postal stalen član prve ekipe Villarreala, kluba, pri katerem sicer igra že od petega leta starosti, v prvi polni sezoni pa se je prebil do majice španske reprezentance, se hitro uveljavil kot član najboljše španske enajsterice, dandanes pa o njem številni v Španiji že govorijo kot o naslednjem španskem centralnem branilcu najvišjega svetovnega razreda.

Vezist Santi Cazorla, ki je s Torresom še lani igral skupaj v Villarrealu, je mnenja, da je 24-letnik upravičeno deležen hvalospevov, saj tudi sam v njem vidi igralca za prihodnost španskega nogometa.

"Pau Torres je neverjetno dober nogometaš. Xavi (trener Al Sadda – op.a) me ves čas sprašuje o njem. Še vedno je mlad, vendar mislim, da je že zdaj dosegel izjemno visoko raven. Njegov slog igre je pisan na kožo Barceloni, saj ga krasi izjemen pregled nad igro," je povedal Cazorla.

Pau Torres je še pred izbruhom pandemije nastopal v govoricah, ki so ga povezovale z največjimi klubi v Evropi, dandanes pa bo njegov morebiten odhod iz Villarreala precej težje izvedljiv, saj ga na klub veže odkupna klavzula v višini 65 milijonov evrov, kar je dandanes veliko težje dosegljiv znesek za branilca kot je bil v 'starih časih'.
 
adplus-dvertising