Po Simiću je v Fiorentini obupal še en mladi up, podpisal je za Celje

Tujina je zahtevna, posebej za mlade nogometaše. Najnovejši povratnik iz Italije je 19-letni napadalec Nino Kukovec, ki bo članski nogomet prvič okusil v Celju.

Uredništvo
4. januar 2021, 2:00

Foto: uradna spletna stran kluba

Januarja 2018 je takrat še mladoletni Nino Kukovec zapustil Slovenijo in iz Maribora odšel v Fiorentino. Pri šestnajstih je takrat že igral za mladinsko ekipo Maribora in na desetih tekmah zabil šest golov. Obetal je veliko, a odšel še pred svojim debijem za prvo ekipo Maribora. 

Zdaj je Kukovec nazaj. Vrnil se je v Slovenijo, kjer bo po triletnem obdobju v mladinskem pogonu Fiorentine (osvojil je dva mladinska pokala, z Italijani pa prekinil pogodbo) iskal priložnost za dokazovanje na članski ravni.

Kukovec je s Celjani podpisal pogodbo do leta 2024, igral pa bo s številko 27 na svojem hrbtu. 

"Srečen sem, ker sem podpisal pogodbo s Celjem. V Italiji sem se v treh letih zelo veliko naučil, svoje znanje pa si zdaj želim prenesti v svoje novo okolje, v katerem si želim z ekipo veliko pozitivnih rezultatov in čim več uspeha," je ob prihodu v celjski klub dejal Kukovec. 

Obupali so že štirje
Že pred njim se je iz Fiorentine v Slovenijo vrnil Renato Simić, podpisal je za Muro. Še prej pa je v Slovenijo prišel tudi Jan Mlakar, ki znova igra za Maribor, za njim pa še Vitja Valenčič, ki je član Olimpije.