Po kazni Juventusu: Lomi se usoda Serie A, ki je postala v evropskem merilu marginalna liga

Ni govoril o bratrancu Andrei Agnelliju, niti o početju vodstva Juventusa. John Elkann raje govori o krivici, ki naj bi bila storjena Juventusu.

Uredništvo
24. januar 2023, 10:24

(Foto: Getty Images)

Bolj kot za nogomet se je John Elkann, ki je izvršni direktor podjetja Exor, ki ima v lasti Juventus, doslej zanimal za formulo 1. A bratranec Andrea Agnelli mu je nakopal precej težav. Najprej z neuspešnim zagonom evropske superlige, nato pa še z malverzacijami, s katerimi je Juventus izigraval pravila in trošil denar, ki ga ne bi smel. Agnelli se je skupaj z lepim številom direktorjem zato poslovil, bil tudi suspendiran, Juventus pa kaznovan z odvzemom 15 točk.

Sledijo nove preiskave in morda dodatne težave za Juventus. 

Elkann pa se bolj kot z lastnimi težavami ukvarja z domnevno krivico, ki naj bi bila storjena Juventusu. 

"Krivica je očitna, mnogi so jo opazili, celo tisti, ki ne navijajo za Juventus. Branili se bomo. Na kocki je usoda Serie A, ki postaja marginalna in nepomembna. Juventus ima največ navijačev v Italiji in predstavlja italijanski nogomet," je dejal Elkann. 

"Upam, da bomo z drugimi klubi in vlado spremenili nogomet v Italiji, da bomo zgradili vzdržno in ambiciozno prihodnost. Juventus ni problem, vedno smo pripravljeni biti del rešitve," je dodal Elkann.