Po koncu Eura je Makedonija dobila novega selektorja

Igor Angelovski ni več selektor reprezentance Severne Makedonije, njegovega naslednika so pri makedonski zvezi že naznanili.

Uredništvo
27. junij 2021, 12:22

Makedonija ima novega selektorja. (Foto: pigac.si)

Reprezentanca Severne Makedonije je kljub trem porazom na treh tekmah skupinskega dela letošnjega Eura na igrišču pustila soliden vtis. Po uspešnih kvalifikacijah za Euro je Severno Makedonijo prevzela nogometna vročica, tedanji selektor Igor Angelovski in talisman reprezentance Goran Pandev pa sta po zmagi nad Gruzijo postala nacionalna heroja.

Severni Makedonci, ki so se sploh prvič v njihovi zgodovini uvrstili na evropsko prvenstvo, bodo v prihodnje svoje reprezentančne cilje naskakovali z novim selektorjem. 45-letni Angelovski se torej poslavlja, zamenjal pa ga bo dosedanji selektor mladinske S. Makedonske reprezentance – Blagoja Milevski.

Milevski je mlado reprezentanco vodil tudi na evropskem prvenstvu za mlade reprezentance leta 2017. Predsednik nogometne zveze Severne Makedonije, Mumamed Sejdini, je ob predstavitvi novega selektorja povedal:

"Blagoja Milevski je delo dobil na podlagi etike, delovnih navad in zmagovalnega karakterja. Gre za človeka, ki je spremenil tok makedonskega nogometa. Sestavil je sijajno skupino igralcev, ki je skupno zaigrala že na dveh evropskih prvenstvih."

Mlado reprezentanco S. Makedonije bo v prihodnje vodil nekdanji vezist Crvene Zvezde, Dragan Kanatlarovski.