Po koronavirusu: Prestopov za 100 milijonov ne bo več

Kakšen bo nogomet potem, ko bo krize enkrat konec? Karl-Heinz Rummenigge je prepričan, da povsem drugačen kot je bil doslej. Prestopov za 100 milijonov evrov kar nekaj časa ne bomo več videli.

Uredništvo
26. marec 2020, 9:09

Foto: /

Karl-Heinz Rummenigge se je s sodelavci dolgo, tudi v času velikega izobilja in rekordnih prihodkov Bayerna, boril proti "mega prestopom". Da bi za igralca plačal 100 milijonov evrov in več se mu je, pa ni edini, zdelo absurdno. Po novem pa bo najverjetneje tudi nerealno, težko je namreč verjeti, da bodo klubi po krizi, za katero še ni jasno, kako huda v resnici bo, plačevali tako visoke odškodnine.

"Stvari se bodo spremenile. Nemogoče je trditi, ampak ne morem si predstavljati prestope v višini 100 milijonov evrov v bližnji prihodnosti. Cene prestopov bodo padle, dve, tri leta se zagotovo ne bodo vrnile na staro raven, ker je situacija prizadela vse države. Zagotovo vstopamo v nov nogometni svet," je dejal Rummenigge.

Vodilni človek nemških prvakov še ne ve, kako bo z zaključkom letošnje sezone.

"Tudi tekme brez gledalcev prinašajo prihodek od televizij, če bo to šlo, potem ne bi smelo biti eksistencialnih problemov. Če pa tekem dlje ne bo, recimo do božičnih praznikov, potem bo ogrožen obstoj lige. Ampak težko je napovedovati, kdor napoveduje zdaj, je šarlatan," je še dodal.