Po nekaj letih zatišja nov prestop iz Parme v Gorico

Gorica je najnovejšo okrepitev pripeljala iz kluba, s katerim deli precej temno plat skupne zgodovine. Zvezno vrsto je okrepil igralec, ki ima celo vpisan nastop v elitni Serie A.

Uredništvo
2. oktober 2020, 6:41

Foto: ND Gorica

Dandanes Parma nima kaj dosti skupnega z zloglasno Parmo, ki je pred leti v valovih v Gorico pošiljala na desetine igralcev in ustvarila kaos, ki ga kasneje ni znal več obvladovati nobeden od obeh klubov. Parma je bankrotirala in izpadla v najnižji kakovostni razred italijanskega nogometa, Gorici pa so ostali dolgovi, razbita identiteta in kup težav, ki so kasneje privedle do izpada v drugo slovensko ligo.

Z nekaj leti zamika sta Parma in Gorica danes sklenili nov posel, in sicer je italijanski klub v Slovenijo poslal igralca podobnega profila, kot so nekoč v trumah prihajali čez mejo. Novi član Gorice je namreč postal 21-letni Senegalec Abdou Diakhate, eden številnih mladih igralcev Parme, ki v italijanskem klubu niso dobili priložnosti in v Slovenijo prihajajo po prepotrebne izkušnje.

Diakhate je igralec srednje vrste, ki v višino meri kar 193 centimetrov, kalil se je v Fiorentini, v minuli sezoni pa je igral na posoji pri belgijskemu drugoligašu Lokerenu. V majici Parme je pred dvema sezonama vpisal celo en nastop – resda povsem statistične narave – v elitni Serie A.