Po poteh in nasvetih Samirja Handanovića: Jaka Bijol je po naših informacijah resna želja Interja

Milanski Inter je močno zainteresiran za nakup Jake Bijola, pomembno vlogo pri pri morebitnem prestopu pa bi lahko odigral Samir Handanović.

Miran Zore
9. april 2024

(Foto: Getty Images)

Italijanski mediji so že pred časom zaznali dobre igre Jake Bijola, ki počasi, a vztrajno prerašča okolje Udineseja. Boj za obstanek v italijanski Serie A je vsakoletna realnost kluba iz Vidma, ki zaradi tega tudi izgublja oziroma bolje rečeno dobro prodaja svoje najboljše nogometaše. Mednje sodi tudi Jaka Bijol, ki je za soigralcema Nehuenom Perezom in Lazarjem Samardžićem tretji največ vreden igralec Udineseja. 

Govorice o njegovem poletnem prestopu že krožijo po italijanskih medijih. Omenjalo se je predvsem Inter in tudi Romo, pa tudi nekatere druge klube. Po naših informacijah se resnično nekaj dogaja, med vsemi klubi pa je trenutno najbolj zagret ravno že omenjeni Inter!

Velikan iz Milana, ki bo sezono končal kot prvak italijanske Serie A, v 25-letnem Slovencu vidi velik potencial in dolgoročnejšo naložbo. Pomembno vlogo pri morebitnem prestopu (vendarle gre v tej fazi za zanimanje) pa bi lahko odigral vplivni Bijolov rojak Samir Handanović.

Dolgoletni vratar Interja in svoj čas eden najboljših vratarjev italijanske lige je tudi sam prehodil zahtevno pot od kaljenja in zorenja na golu Udineseja, do prestopa v Inter, kjer je nato debelo desetletje kraljeval med vratnicama.