Po poti Jana Oblaka: Mamma mia, kako brani Mile Svilar! Daniele De Rossi je odkril vratarsko senzacijo

Mile Svilar se je v zadnjem obdobju prebil v ospredje pri Romi. Napoveduje resno kandidaturo za nastop na evropskem prvenstvu!

Uredništvo
23. februar 2024

(Foto: Getty Images)

Še pred nekaj meseci je bil Vanja Milinković Savić nesporna številka ena na golu Srbije. Vratar Torina bo to morda dejansko tudi ostal, vendar ima pred poletnim evropskim prvenstvom v Nemčijo resnično izjemno konkurenco. Zadnji meseci so namreč prinesli preboj Đorđa Petrovića v londonskem Chelseaju, zdaj pa je v italijanski Romi začel braniti še Mile Svilar! In to zelo dobro!

Odkar Romo vodi novi trener Daniele De Rossi, je Mile Svilar postal številka ena na golu Rome. Štiriindvajsetletni vratar je pred tem dolgo in potrpežljivo čakal na pravo priložnost in zdaj jo je dobil. Dobro jo izkorišča. Sinoči, na tekmi lige Europa proti Feyenoordu, pa je Svilar zablestel. Odločil je enajstmetrovke in poskrbel za to, da se je Roma uvrstila v osmino finala omenjenega evropskega pokala. 

Svilar je v Romo prišel leta 2022 iz Benfice. V Belgiji rojeni vratar, ki je pred Benfico branil za Anderlecht, je bil rezerva Ruiu Patriciu. Ko je dobil priložnost, pa jo je izkoristil.

"Nimam besed. Celo življenje sem delal za takšne trenutke! Mamma mia!" je po včerajšnji tekmi dejal kandidat za igralca tedna v ligi Europa. Svilar je od leta 2021 tudi na širšem seznamu srbske reprezentance. Takrat je sprejel odločitev, da bo branil za Srbijo, potem ko je bil v mlajših kategorijah član Belgije. 

Svilar je sicer sin v Jugoslaviji znanega vratarja Ratka Svilarja, ki je branil za Crvenko, Vojvodino, nato pa kariero nadaljeval v belgijskem Antwerpnu. Tam je danes 73-letni Svilar tudi ostal po karieri in bil trener. Z Jugoslavijo je Svilar igral na svetovnem prvenstvu leta 1982.