Po premoru je Maribor v dobri strelski formi, visoko je odpravil Gorico

Nemanja Mitrović je strelsko formo iz reprezentance prenesel tudi v Maribor, ki je v sedmem krogu 1. SNL v gosteh visoko premagal Gorico. Zonca je med strelci Požeg Vancaš.

Uredništvo
17. oktober 2020, 8:13

Gorica
0 : 4

Sod.: Dejan Balažič

Maribor
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 : 2
 
0 : 3
 
0 : 4
Gorica: Darko Marjanović, Aleksandar Bjelica (od 83. Leon Marinić), Tine Kavčič, Adis Hodžić, Matija Kavčič, Matteo Tomiček, Johan Chinwendu Nkama (od 60. Mathias Oyewusi), Rok Grudina, Goran Cvijanovič (od 82. Aaron Kačinari), Etien Velikonja, Semir Smajlagić.Maribor: Ažbe Jug, Žan Kolmanič, Nemanja Mitrovič, Ilija Martinović, Špiro Peričić, Rudi Vancaš Požeg (od 85. Jan Repas), Blaž Vrhovec (od 81. Amir Dervišević), Aleks Pihler (od 80. Alexandru Cretu), Rok Kronaveter (od 84. Marcos Morales Tavares), Denis Klinar, Jasmin Mešanović (od 86. Jan Mlakar).

(Foto: pigac.si)

V Novi Gorici je Maribor prišel do nove zmage. Gostje so že kmalu, že v 16. minuti dali vedeti, da so prišli po zmago. Padel je prvi gol, ki ga je po podaji Roka Kronavetra dosegel reprezentančni branilec Nemanja Mitrović. Vijoličasti so še poizkušali, preko že omenjenega Kronavetra in tudi preko Mešanovića, domači pa z izjemo Bjelice niso bili pretirano nevarni za gol Ažbeta Juga.

Drugi polčas so gostje odločno začeli. Marjanović je takoj imel kar nekaj dela, vendar ga Kronaveter v dveh poizkusih ni uspel premagati. Se je pa to spremenilo v 75. minuti, ko je prav Kronaveter realiziral najstrožjo kazen. Novogoriški vratar je pred tem podrl Mešanovića. Pred tem so Mariborčani zadeli še enkrat, to je uspelo velikemu dolžniku Maribora Rudiju Požegu Vancašu. Za končnih 4:0 je v 84. minuti poskrbel Denis Klinar
 
 
adplus-dvertising