Navijači Rosenborga proti trening kampu v Dubaju

Po pritisku navijačev Rosenborg ne gre v Dubaj

Navijači Rosenborga so dosegli svoje. Norveški prvak ne gre na priprave v Dubaj in že išče nadomestno lokacijo. Navijači ekipe nočejo gledati v homofobnem okolju.

Uredništvo
6. december 2017

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Že pred časom je bilo na Norveškem precej pestro okrog aktualnega prvaka Rosenborga in njegovih zimskih priprav v Dubaju. Oglasili so se namreč organizirani navijači in ostro obsodili namero kluba. Še v ponedeljek so v Rosenborgu mislili, da bodo vseeno odpotovali v Dubaj, toda upor navijačev se je le še stopnjeval. 

Navijaška skupina je grozila z bojkotom kluba in bojkotom nakupa sezonskih vstopnic, pozvala pa je tudi druge navijače naj sledijo bojkotu. Navijači namreč ocenjujejo, da je sramotno, da bi Rosenborg gostoval v ZAE, kjer imajo precej težav s homofobijo in številnimi vprašanji, ki jih je razviti sever Evrope že zdavnaj razrešil (pravice ženske, istospolnih oseb itd.). Sporočilo s tribun je klub le doseglo. Potovanje v Dubaj, ki je bilo predvideno za mesec januar, je že odpovedano, v klubu pa zdaj že iščejo nadomestno lokacijo za zimske priprave.