Pochettino: Pripravljen sem prevzeti klub izven velike šesterice

Nekdanji trener Tottenhama Mauricio Pochettino je posredno potrdil govorice, da bi bil zainteresiran za prevzem vodenja ambicioznega projekta v Newcastle Unitedu.

Uredništvo
23. maj 2020, 9:07

Foto: Getty Images

Nekdanji trener Tottenhama Mauricio Pochettino se v času, ko naj bi Newcastle United dobil nove lastnike iz Savdske Arabije, pogosto pojavlja v govoricah, ki ga napovedujejo kot najresnejšega kandidata za mesto glavnega trenerja tega kluba. Čeprav se je prevzem zavlekel in je bilo v javnosti slišati tudi veliko nasprotovanj, nekateri mediji trdijo, da je prihod arabskih lastnikov zgolj še vprašanje časa, z njimi pa naj bi Newcastle povsem spremenil svoje ambicije, ki so bile v eri Mika Ashleyja bolj ali manj osredotočene na ohranjevanje statusa prvoligaša.

Pochettino je v intervjuju za Sky posredno potrdil, da bi ga delo v klubu kot je Newcastle zanimalo. Na vprašanje, ali bi bil pripravljen prevzeti angleški klub zunaj velike šesterice, je Argentinec odgovoril sledeče.

"Kateri klubi sploh so velika šesterica? Najboljših šest se ves čas spreminja. Tottenhama ni bilo med šesterico, zdaj tam ni Arsenala …Spoštovati morate vse klube. Vsi se trudijo, vsi investirajo in vsi imajo ambicije priti med najboljših šest oziroma najboljše štiri. Mislim, da nikogar ne bi smeli podcenjevati,"
je povedal Pochettino.

Pochettino ne skriva želja, da bi vnovič trenersko deloval v Angliji, kjer je na klopeh Southamptona in Tottenhama že požel velik uspeh.

"Obožujem Anglijo. Rad bi še naprej živel v Londonu, vendar pa sem na drugi strani odprt tudi za druge države. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je povedal Pochettino.

"Pripravljen sem in danes je cel moj trenerski štab močnejši kot je bil. Veliko smo se naučili iz izkušenj v Espanyolu, Southamptonu in Tottenhamu. Mislim, da lahko ponudimo veliko,"
je še dodal Pochettino.
loading...