Pochettino do prve trenerske lovorike: To je šele začetek!

Že po 10 dneh je Argentincu uspelo nekaj, kar mu v dolgih letih ni niti v Angliji niti v Španiji. Nekdanji nogometaš je v dobro znanem okolju prišel do prve trenerske lovorike, a novi izzivi bodo kmalu tu.

Uredništvo
14. januar 2021, 12:28

Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze

Argentinec Mauricio Pochettino je v trenerski karieri vodil Espanyol v Španiji, v Angliji pa Southampton in Tottenham. Kljub temu, da je opravljal odlično delo, pa mu ni uspelo osvojiti nobene lovorike.

To se je spremenilo že po 10 dneh in treh tekmah na klopi francoskega velikana PSG. Parižani so v Superpokalu ugnali večnega tekmeca Marseille in vpisali prvi naslov v aktualni sezoni. Do konca pričujoče tekmovalne zgodbe ima možnost osvojiti še Ligue 1, francoski pokal in Ligo prvakov.

"To je bila pomembna tekma proti hudemu rivalu. Tu sem šele slaba dva tedna, a ekipa že razume, kaj se od nje zahteva. Iz dneva v dan smo boljši. Lovorika je le začetek, verjamemo, da bomo s časom in napredkom še uspešnejši, saj imamo ogromno kakovosti," je za Canal+ dejal Pochettino.

Argentinec je nekoč igral v dresu Parižanov, po zmagi nad OM pa se ni pozabil prikloniti zdaj že nekdanjemu strategu Svetnikov Thomasu Tuchlu, ki je po njegovih besedah z ekipo opravil izjemno delo.