Podpisana je prva nova pogodba v prvi ekipi Olimpije: Portugalec si je izboril podaljšanje do leta 2025

Iz tabora Olimpije so danes naznanili prvo kadrovsko novost, ki se tiče prve ekipe. Podpisana je prva nova dolgoročna pogodba.

Uredništvo
22. maj 2023

David Sualehe (Foto: Uradni facebook profil kluba)

V vodstvu Olimpije so na simboličen način danes začeli oblikovati igralski kader za sezono 2023/24. Novo pogodbo je danes sklenil 26-letni Portugalec David Sualehe, eden od kar treh Portugalcev v ljubljanskem moštvu in tisti, ki je bil najbolj standarden član začetne enajsterice. Šestindvajsetletnik je z zmaji podaljšal pogodbo do leta 2025, s čimer so v vodstvu kluba danes tudi uradno podaljšali sodelovanje s prvim članom zmagovite zasedbe.

Sualehe se je kot mlad talent kalil v svetovno znanih mladinskih akademijah Sportinga in Porta, za rezervno ekipo Sportinga je zbral 39 nastopov, pred prihodom v Slovenijo pa je bil še član Academice iz Coimbre in Farenseja. V letošnji sezoni je v vseh tekmovanjih zbral 37 nastopov, vrhunec njegove prve sezone v Sloveniji pa je bil nedvomno zadetek na pokalnem derbiju v prvenstvu, na katerem je Olimpija z zmago proti največjemu rivalu potrdila naslov državnega prvaka.

Kot vse kaže, bo šampionsko zasedbo po izteku pogodbe zapustil Srb Đorđe Crnomarković, ki bo kariero nadaljeval v Vojvodini, športni direktor kluba Goran Boromisa pa je na današnji tiskovni konferenci napovedal, da bo že čez "dva ali tri dni" novo pogodbo sklenil tudi eden najboljših igralcev Olimpije v letošnji sezoni Mario Kvesić.