Pogba je ogorčen nad 'lažnimi novicami', da zaradi verskih razlogov ne želi več igrati za Francijo

Francoski zvezdnik Paul Pogba je bil šokiran nad novico, ki je danes zaokrožila v nekaterih britanskih medijih. Te so trdile, da zaradi verskih razlogov ne bo več igral za Francijo.

Uredništvo
26. oktober 2020, 12:51

Foto: /

V britanskih medijih se je danes hitro pričela širiti novica, kateri je pospešek dala objava v zloglasnem tabloidu The Sun. Ta je trdila, da se je zvezdnik Manchester Uniteda in član zmagovite francoske reprezentance z mundiala v Rusiji Paul Pogba odločil,  da ne bo več igral za Francijo, odločitev pa naj bi sprejel na podlagi besed francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki je po grozljivem obglavljenju francoskega učitelja Samuela Patyja islamiste označil za 'izvor mednarodnega terorizma'.

Omenjeni učitelj je bil tarča čečenskega skrajneža, ki ga je obglavil, ker je pri pouku učencem pokazal podobe muslimanskega preroka Mohameda, kakor jih je svojim bralcem pred znamenitim terorističnim napadom predstavil časnik Charlie Hebdo.

Macron je umor označil kot 'islamistični teroristični napad' ter rojake pozval k enotnosti v boju zoper islamistični terorizem, prav te besede pa naj bi Pogbaja, ki se je v islam spreobrnil pred leti, napeljale k temu, da ne igra več za francosko reprezentanco.

Pogba se je hitro oglasil preko socialnih omrežij in jasno dal vedeti, da gre za popolno izmišljotino. Pogba je objavil fotografijo objave iz časnika The Sun ter čeznjo prelepil etiketo z napisom "nesprejemljive lažne novice."