Pogba pred tekmo sezone na Anfieldu: Pokažimo, kdo smo

Nedeljski derbi med Liverpoolom in Manchester Unitedom bo obnovil ves blišč derbija, ki tradicionalno velja za največjega v angleškem nogometu. Rdeči vragi ga bodo pričakali kot vodilna ekipa na lestvici.

Uredništvo
13. januar 2021, 9:27

Foto: /

Manchester United je bil konec novembra petnajsti na lestvici in po porazu doma proti Arsenalu so se številni spraševali, kaj Oleja Gunnarja Solskjaerja sploh še drži na trenerskem stolčku. Obetala se je katastrofa, a danes je Solskjaer tisti, ki je veliki moralni zmagovalec obdobja, v katerem se je zdelo, da je Manchester United že izpadel iz bitke za uvrstitev v ligo prvakov, kaj šele za naslov prvaka.

Po porazu proti Arsenalu je Manchester United na 11 tekmah nanizal 9 zmag in dva remija,  specializiral pa se je predvsem za gostovanja, saj je na zadnjih 15 tekmah v gosteh nanizal neverjetnih 12 zmag – nazadnje je v gosteh klonil pred letom dni na igrišču, kjer bo to nedeljo igral enega najtežje pričakovanih derbijev z Liverpoolom v zadnjih letih.

United bo derbi na Anfieldu pričakal kot vodilna ekipa na lestvici, navkljub previdnosti, ki je trenutno še vedno prisotna v precej veliki meri, pa se igralci Manchester Uniteda dobro zavedajo, kako velik in pomemben preizkus jih čaka proti največjemu rivalu. Če bi namreč United uspešno opravil z gostovanjem v Liverpoolom, bi čez noč sijajna rezultatska serija dobila pomembno potrditev.

"Pred nami je tekma, v kateri bomo uživali vsi. Čaka nas izjemen derbi in zdaj se moramo nanj dobro pripraviti. Vedeli smo, da bi v primeru zmage v Burnleyu tekmo na Anfieldu pričakali kot vodilni na lestvici. Moramo ohraniti mirno kri, zavedamo pa se, da prihaja velik trenutek," je po včerajšnji zmagi v Burnleyju povedal strelec edinega zadetka na tekmi Paul Pogba.

Manchester United v takšnem položaju ni bil že celo večnost. Ob prehodu v novo leto je prvo mesto na prvenstveni lestvici nazadnje zasedal še v sezoni 2012/13, ko je moštvu s klopi še poveljeval kultni Sir Alex Ferguson.