Poizkusil se bo pobrati in spet zagnati svojo kariero: Žiga Laci in Mura spet z roko v roki

Branilec Žiga Laci je po nekaj letih v Grčiji spet doma. Podpisal je pogodbo z Muro.

Uredništvo
6. februar 2024

Žiga Laci in Robert Koren. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Štiri leta so hitro minila, Žiga Laci pa je spet v Muri. Še vedno je mlad, star je 21 let, a že bogatejši za izkušnjo iz tujine. Pri AEK-u iz Aten je občutil, kako je v zahtevnejšem okolju in tudi, kako je, ko ti ne uspe. Pred dnevi je z grškim velikanom prekinil pogodbo. 

Laci se je zdaj vrnil domov, kjer bo skušal spet zagnati svojo kariero, ki je v njegovih najstniških letih veliko obetala. V AEK je namreč odšel kot velik talent.

"Izjemno vesel sem, da sem se lahko vrnil v Fazanerijo. Mura mi je v preteklosti dala ogromno, pomagala mi je uresničiti željo, da sem se preselil v tujino. Zdi se mi, da sem sam zdaj na vrsti, da vrnem nekaj Muri, kar ji v preteklosti na igrišču še nisem mogel. Želim si, da v prihodnosti ponovno poskrbimo za kakšno lovoriko in komaj čakam, da ponovno zaigram pred najboljšimi navijači v Sloveniji," je za uradno spletno stran Mure ob povratku na Fazanerijo povedal Laci. 

Športni direktor Mure Robert Koren pa je trenerju Vladimirju Vermezoviću tik pred nadaljevanjem sezone v Prvi ligi Telemach pripeljal četrto okrepitev.

"Veseli smo, da se v Muro vrača še en nogometaš, ki je tukaj že dokazal svojo vrednost in se odpravil v tujino. Verjamem, da je Mura prava sredina, ki mu bo pomagala pri oživitvi kariere. Navkljub temu, da je star šele 21 let, je za njim že zanimiva pot, ki je vmes zavila iz začrtane smeri. Zdaj je na nas in na njemu, da Žigi vrnemo zaupanje, da bo lahko ponovno kazal predstave, kakršne smo videli že v preteklosti."