Pokal Pivovarna Union: Državni prvak reševanje sezone začenja v Kranju

Zadnji teden pred reprezentančnim premorom bo poskrbel za razgibano dogajanje na slovenskih nogometnih zelenicah. Na sporedu so tekme pokalnega tekmovanja, kjer lahko pričakujemo, da bodo drugoligaši želeli rušiti načrte favoritom.

Uredništvo
17. marec 2021, 9:39

Foto: pigac.si

V sredo in četrtek bomo dobili še tri četrtfinaliste letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union. Maribor, Radomlje, Olimpija, Koper in Drava čakajo na zmagovalce na tekmah Nafte in Fužinarja, Beltincev in Domžal ter Triglava in Celja.

V igri za napredovanje so kar štirje drugoligaši, v četrtfinale sta že uvrščena dva člana 2. SNL, Radomlje in Drava.

Po tekmi v Lendavi se bo v četrtfinale prebil še en drugoligaš. Za četrtfinalno vozovnico se bodo udarili nogometaši Nafte in Fužinarja, ki se bosta v pokalnem tekmovanju srečala prvič.

Aktualni državni prvak Celje zaseda osmo mesto razpredelnice 1. SNL, na Gorenjskem pri drugoligaškem Triglavu pa pričenja letošnjo pokalno sezono.

Grofje so se lani v četrtfinalu opekli z Radomljami, ob tem pa velja spomniti, da gre za klub, ki je kar devetkrat igral v velikem finalu. Štajerci so za zdaj edino pokalno lovoriko osvojila leta 2005, ko so ugnali Gorico.

 
adplus-dvertising