Pokal Slovenije: Dobili bomo novega prvaka, Muri spodrsnilo pri članu 2. SNL

Aktualni pokalni prvaki Slovenije so se v novi sezoni spotaknili že na prvi oviri. Na gostovanju pri ekipi iz 2. SNL so doživeli šokanten poraz.

Uredništvo
22. oktober 2020, 4:20

Pokalni prvaki, igralci Mure, so bili poraženi v 2. kolu pokala Slovenije. (Foto: pigac.si)

Nogometaši Mure so se junija veselili naslova pokalnega prvaka, branjenje lovorike pa so zaključili že ob prvi oviri. Prekmurce so v Zavrču šokirali Ptujčani.

Ptujčani so se bolje znašli na zahtevni zelenici v Športnem parku Zavrč, kjer Drava gosti svoje tekme zaradi prenove domačega igrišča. Prvi polčas ni postregel z zadetki, v drugega pa so bolje zakorakali Štajerci. Soboška obramba je na vrhu kazenskega prostora s prekrškom zaustavila prodirajočega Matica Marciusa, ki je bil zanesljiv izvajalec najstrožje kazni.

V 79. minuti pa nov šok za Muro. Nelson Temitope je najprej stresel levo vratnico, po odbiti žogi pa so Ptujčani prišli do kota. V soboškem taboru so sicer protestirali, da se nihče od igralcev Mure pri strelu Marciusa ni dotaknil žoge, a je ostalo pri kotu. Prav po njem je najvišje skočil Gabriele Piras in Prekmurci so se znašli v izgubljenem položaju.

Drava je v zaključnih minutah zadražala prednost in se z odmevnim skalpom prebila v četrtfinale Pokala Slovenije. Mesto med osmimi klubi so si zagotovili tudi Maribor, Radomlje, Olimpija in Koper.

- Pokal Slovenije, osmina finala:

Torek

RUDAR 0:3 MARIBOR
Martinović 54., Tavares 79., Mlakar 90.

Sreda
RADOMLJE 3:2 TABOR SEŽANA
Primc 40., Petek 55., Varga 83.; Doukhare 3., Hlad 40.

BREŽICE 3:3 OLIMPIJA *
Sokler 32., 66., 74. (11m); Vukušić 30., Vombergar 80., Samardžić 86.
* po enajstmetrovkah naprej Olimpija..

KOPER 3:1 ALUMINIJ  *
Vršič 48., Jelić Balta 117., Stevanović 120.; Stušej 38.
* po podaljških

Četrtek
DRAVA - MURA 2:0
Marcius, Piras

Preloženo zaradi koronavirusa

BELTINCI - DOMŽALE  

TRIGLAV - CELJE

Termin bo znan naknadno

NAFTA - FUŽINAR