Pol ducata zadetkov boli, Fonseca lahko že danes dobi odpoved

Bolj ali manj je jasno, da Portugalec rimskega kluba ne bo popeljal v naslednjo tekmovalno sezono. Hud četrtkov poraz pa je tako močno razjezil lastnika, da bi trenerju lahko odpoved vročil že nocoj.

Uredništvo
30. april 2021, 11:01

Paulo Fonseca bi lahko že danes postal nekdanji trener Rome. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Na prvi polfinalni tekmi lige Evropa je Roma proti Manchester Unitedu izgubila z 2:6 in je bolj ali manj zapravila vse upe na napredovanje v finale, kaj šele na zmagoslavje v tekmovanju.

Jasno je, da trener Paulo Fonseca Rome ne bo popeljal v naslednjo tekmovalno sezono. Pričakovati je bilo, da bo Portugalec po sezoni zapustil vrste Rome, a nova sramotna predstava in težak poraz sta razloga, ki bi lahko že predčasno poskrbela za izpraznitev trenerskega mesta pri Volkovih.

Calciomercato.com poroča, da je lastnik kluba Dan Friedkin že v mestu in bo v trening centru Trigoria danes opravljal serijo sestankov o aktualnostih v klubu. Mediji špekulirajo, da bi lahko prišlo do odpovedi Fonseci in imenovanju začasnega tranerja za zadnjih šest tekem v sezoni.

Maurizio Sarri naj bi bil sicer najbolj resen kandidat za naslednjega stratega Rome, a izkušeni nekdanji trener Napolija, Juventusa in Chelseaja kluba ne bo prevzel pred iztekom sezone.
 
adplus-dvertising