Poletni prestop na vidiku: Argentinski 23-letnik pridno zabija pri Tigreju, spremlja pa ga celotna Evropa

Kdo je argentinski napadalec, ki je nekoliko pozno zacvetel, zdaj pa zabija kot za šalo in nase opozarja mnoge velikane evropskega klubskega nogometa?

Uredništvo
5. februar 2023, 6:55

Boca Juniors ima na plačilnem seznamu zelo zanimivega napadalca. Kam ga bo zaneslo poleti? (Foto: Getty Images)

Mateo Retegui je v pretekli sezoni z 19 goli v Primeri Division postal eno največjih odkritij argentinskega prvenstva, njegova strelska serija pa se nadaljuje tudi na začetku nove sezone pri Tigreju. Na prvih dveh tekmah tekoče sezone je zabil trikrat. Skupno pa je na zadnjih devetih tekmah dosegel 10 golov, če upoštevamo serijo iz pretekle sezone.

Gre za nogometaša, ki je v lasti Boce Juniors. Tigre lahko odkupi 50 odstotkov pogodbe za vsega dobra dva milijona evrov odškodnine.

Zdaj je Mateo Regeui za Tigre zbral 44 nastopov in se veselil 26-ih zadetkov, ob tem pa je prispeval tudi tri asistence. Star je 23 let, njegova tržna vrednost pa je ocenjena na le 8 milijonov evrov. Za njegove usluge se zanimajo mnogi znani evropski prvoligaši, pri tem se omenja tudi PSG, Real Madrid, Bayern München in Manchester United.

Pričakovati je, da bo ob takšni formi že poleti prestopil v Evropo.

Pogodbo z Boco ima sklenjeno do konca leta 2024. Mnogi navijači kultnega argentinskega velikana so bili precej razočarani, da ga je Boca sploh poslala na novo posojo, saj se je v pretekli sezoni odlično znašel in bi prav gotovo lahko strelsko formo nadaljeval tudi pri 35-kratnih prvakih Argentine, ki so tudi aktualni branilci naslova. 

Zanimivo bo pospremiti, kaj se bo okoli Reteguija dogajalo poleti.