Poljaki bodo dvakrat premislili, preden bodo znova vodenje izbrane vrste zaupali Portugalcu

Poljska nogometna zveza je zaradi slabih rezultatov sredi kvalifikacijskega cikla odpustila selektorja Fernanda Santosa.

Uredništvo
13. september 2023

Fernando Santos (Foto: Getty Images)

Poljska nogometna zveza je v zadnjih dveh letih kar dvakrat vodenje izbrane vrste zaupala strokovnjaku iz Portugalske in se opekla v obeh primerih. Paolo Sousa je Poljake vodil le nekaj mesecev, nato pa je prekinil pogodbo, ker je prejel ponudbo brazilskega velikana Flamenga, ki je 'ni mogel zavrniti'. Poljsko nogometno zvezo je tedaj njegova odločitev zelo razjezila, nič kaj več uspeha pa ni prinesel priletni Fernando Santos, dolgoletni selektor Portugalske, ki je leta 2016 s Portugalci osvojil naslov evropskega prvaka.

Po kar treh porazih na petih tekmah je poljska nogometna zveza danes sporočila, da se s Santosem prekinja sodelovanje.
 
"Čeprav zaključujemo naše sodelovanje, sem hvaležen, ker sem imel priložnost voditi reprezentanco Poljske. V prihodnje ji želim vse najboljše, kakor tudi vsem Poljakom, ki si poskrbeli, da sem se tam počutil domače," je povedal Santos.
 
Poljska je pod vodstvom Santosa izgubila vse gostujoče tekme v kvalifikacijskem ciklu, in sicer je praznih rok ostala na Češkem, v Albaniji in celo v Moldaviji.