Polom Angležev v Sloveniji bo morda zelo pomemben za kariero Franka Lamparda

Angleški mediji poročajo, da bo selektor mlade angleške reprezentance Aidy Boothroyd zaradi poloma na evropskem prvenstvu do 21 let ostal brez službe, nasledil pa naj bi ga nihče drug kot sloviti Frank Lampard.

Uredništvo
30. marec 2021, 12:47

Frank Lampard je favorit za prevzem vodenja mlade angleške reprezentance. (Foto: Getty Images)

Mlada angleška reprezentanca je na evropskem prvenstvu do 21 let na pragu izpada, saj je na prvih dveh tekmah proti Portugalski in Švici ostala brez točk in tako za napredovanje v zadnjem krogu potrebuje pravi čudež. Selektor Aidy Boothroyd bo po poročanju angleških medijev zapustil svoje mesto, saj zveza z njim ne namerava podaljšati pogodbe, ki se mu izteče konec junija. To ne preseneča, če vemo, da je mlada angleška reprezentanca pod njegovim vodstvom klavrno pogorela že na evropskem prvenstvu pred dvema letoma, ko je v skupinskem delu osvojila vsega eno točko.

Angleži že razmišljajo o novemu selektorju, časnik The Telegraph pa poroča, da naj bi bil prvi kandidat veliko bolj uveljavljeno ime kot Boothroyd, in sicer naj bi bil prvi favorit za njegovo nasledstvo nedavno odstavljeni trener Chelseaja Frank Lampard.

Lampard po odhodu iz Chelseaja ni nastopal v nobenih govoricah, ki bi ga povezovale z novo trenersko službo, vsekakor pa bo zanimivo videti, ali bi ga kot nekdanjo ikono Chelseaja in angleške reprezentance ter trenerja, ki je dve leti treniral Chelsea v najmočnejši angleški ligi, izziv vodenja mlade angleške reprezentance sploh prepričal.
 
adplus-dvertising