Ponedeljek je v Hajduku odnesel predsednika in trenerja, evforija se je spremenila v tragedijo

Iz tabora Hajduka so sporočili, da Mislav Karoglan ni več prvi trener moštva.

Uredništvo
8. april 2024

Mislav Karoglan (Foto: Posnetek zaslona)

Hajduk je klub, v katerem gre vsaka bolj delikatna situacija v ekstrem. Poraz z Rijeko in izpad iz bitke za naslov hrvaškega prvaka je prinesel tektonske spremembe, in sicer sta na isti dan klub morala zapustiti tako predsednik Lukša Jakobušić kakor tudi trener Mislav Karoglan. Slovo Karoglana niti ni takšno presenečenje, precej bolj pa se danes hrvaški mediji ukvarjajo z Jakobušićem, ki je klub vodil od oktobra leta 2020.

Mnogi menijo, da je bila nezaupnica Jakobušiću – slednjega je odstavil nadzorni svet kluba – preveč impulzivna, saj mnogi Jakobušiću navkljub trenutnim športnim težavam priznavajo zasluge za številne organizacijske podvige in dejstvo, da je klub v času njegovega mandata podrl vse rekorde pri številu vpisanih članov.

Eden od kandidatov za njegovo nasledstvo naj bi bil celo nekdanji vratar hrvaške vaterpolo reprezentance Josip Pavić, že zdaj pa je znano, da bo trenerja Karoglana na vročem stolčku do konca sezone nasledil 38-letni Jure Ivanković, ki je bil doslej Karoglanov pomočnik. Ivanković sicer izvira iz Mostarja, svojo nogometno kariero pa je v celoti preživel v Bosni in Hercegovini.