Popoln prebeg Musiale: Bayern ga je speljal Chelseaju, Nemčija pa Angliji

Nadarjeni vezist Bayerna iz Munchna Jamal Musiala je po tehtnem razmisleku sprejel veliko odločitev. Ker ocenjuje, da bo imel večje možnosti za igranje, je izbral Nemčijo.

Uredništvo
24. februar 2021, 11:52

Foto: /

Angliji, nogometno najbogatejši državi sveta, se dogaja boleč beg talenta, saj so v sorazmerno kratkem času v tujino odšli trije nadvse nadarjeni angleški nogometaši. Jadon Sancho in Jude Bellingham blestita v majici Dortmunda, z velikimi koraki pa napreduje tudi komaj 17-letni Jamal Musiala, ki je trenutno velja za enega najbolj nadarjenih najstnikov v evropskem nogometu.

Musiala ni ušel le angleškim velikanom – pri Chelseaju se je v mladinskem pogonu kalil kar osem let – temveč bo kot kaže ušel tudi angleški reprezentanci, saj je v intervjuju za portal The Athletic razkril, da želi mednarodno kariero razvijati v majici nemške reprezentance.

"O tem vprašanju sem veliko razmišljal. Kaj je najbolje zame?  Kje bo imel več možnosti za igranje? Na koncu sem prisluhnil občutku, ki me je spremljal dolgo časa in mi govoril, da bi bilo igranje za Nemčijo najboljša odločitev. To je dežela v kateri sem se rodil. Kljub temu pa je bila to vse prej kot lahka odločitev,
" je povedal Musiala.

"Srce mi bije za Nemčijo in za Anglijo. Za ti dve deželi bo bilo še naprej," je še dodal v Stuttgartu rojeni mladenič.

 
adplus-dvertising