Popoln razpad jalovih prvakov iz Celja se nadaljuje, je ogrožen celo obstanek?

Celjani uspešno nadgrajujejo status z naskokom največjega razočaranja sezone v 1. SNL. Aktualni prvaki so doma priznali premoč tudi zadnje uvrščeni Gorici.

Uredništvo
11. marec 2021, 4:40

Celje
0 : 1

Sod.: Rade Obrenović

Gorica
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
Celje: Metod Jurhar, Josip Čalušić, Amadej Brecl (od 81. Anel Hajrić), Žan Zaletel, Advan Kadušić (od 68. Ester Sokler), Maj Rorič, Jon Šporn, Matic Vrbanec (od 69. Jakob Novak), Filip Dangubić, Ivan Božić (od 70. Bradley Martis), Mičo Kuzmanović.Gorica: Darko Marjanović, Nejc Mevlja, Matija Širok, Tine Kavčič, Adis Hodžić (od 84. Etien Velikonja), Matija Kavčič, Johan Chinwendu Nkama, Til Mavretič (od 89. Matteo Tomiček), Rok Grudina (od 83. Aaron Kačinari), Mathias Oyewusi (od 66. Edin Šehić), Lamin Colley (od 65. Žan Vipotnik).

Foto: Uradni facebook profil kluba

Jubilejni stoti prvoligaški spopad Celja in Gorice je razgrnil bedo, v kateri se v letošnji sezoni nahajata ekipi, ki sta skupaj osvojili kar pet naslovov slovenskega državnega prvaka. Goričani so v Celje pripotovali kot zadnje uvrščena ekipa na lestvici, Celjani pa  trenutno bržčas med vsemi prvoligaši kažejo najbolj jalovo podobo in pospešeno uničujejo renome, ki so si ga ustvarili v minuli sezoni.

Edini zadetek na tekmi je padel sredi prvega polčasa, ko je po dolgi podaji Nejca Mevlje Matija Kavčič pobegnil domači obrambi in matiral Metoda Jurharja. Celjani bi lahko že do odmora zaostajali še z večjo razliko, a je Jurhar odlično posredoval po strelih Mevlje, Grudine in Colleyja.

Colley je bil nespreten tudi v 52. minuti, ko se je vnovič znašel v ugodnem položaju, v 63. minuti pa je še Johan Nkama preslabo končal obetavno akcijo. Celjani niso pokazali popolnoma ničesar, po že šestem porazu na zadnjih sedmih tekmah pa bi se že veljalo vprašati, koliko časa naj še traja doslej povsem propadel eksperiment s češkim trenerjem Jirijem Jarošikom.


 
adplus-dvertising