Popolna farsa v turškem superpokalu: Fenerbahče je začel z mladinci, prejel gol v prvi minuti in igralce odpoklical z igrišča

Že dolgo v vrhunskem evropskem nogometu nismo videli videli takšne farse, kakršna se je zgodila danes v finalu turškega superpokala med Galatasarayem in Fenerbahčejem.

Uredništvo
7. april 2024

Mauro Icardi (Foto: uradna spletna stran kluba)

Fenerbahče je grozil, danes pa je svoje grožnje v zvezi z bojkotom finalne tekme turškega superpokala tudi uresničil in odprl novo poglavje popolnemu kaosu, ki v zadnjih tednih vlada v turškem nogometu.

Pri Fenerbahčeju se niso sprijaznili z varnostnimi ukrepi, ki so vodili v veliki pretep po koncu tekme proti Trabzonsporju, po internem zasedanju o tem, ali naj klub celo izstopi iz lige, pa so pri Fenerbahčeju odprli fronto s turško nogometno zvezo in zahtevali premestitev tekme superpokala proti Galatasarayju, ker čez štiri dni igrajo tekmo četrtfinala konferenčne lige proti Olympiacosu.

Poleg tega je vodstvo kluba zahtevalo tudi, da tekmo sodi tuj sodnik, na koncu pa zveza ni ustregla nobenemu pogoju, kar je bil povod za veliko farso, ki se je zgodila 1.000 kilometrov stran od Carigrada v mestu Sanliurfa, ki je lani močno nastradalo v uničujočih potresih.

Fenerbahče je tekmo začel z mladinsko ekipo, Galatasaraya pa je povedel že prej kot v minuti igre, ko je v polno zadel Mauro Icardi – igralci Fenerbahčeja so se postavili v obrambi in zadetka, vsaj navidez,  niso prejeli namerno.

Takoj po prejetem golu so igralci Fenerbahčeja zapustili igrišče, s čimer je bila tekma predčasno prekinjena, igralci Galatasaraya pa so lahko proslavili lovoriko, ki bo v prihodnjih dneh zagotovo še močno burila duhove v temperamentnem turškem nogometu.