John Stones: Razočarani smo

Poraz Cityja kljub rekordu v podajah

Manchester City je ob porazu z Baslom na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov (1:2) postavil nov rekord po številu podaj na eni evropski tekmi (978), a vseeno izgubil.

Uredništvo
9. marec 2018, 7:13

(Foto: Getty Images)

Branilec John Stones po sredinem porazu na stadionu Etihad ni skrival razočaranja nad razpletom obračuna z Baslom, ki je malce zagrenil sicer zanesljivo napredovanje Manchester Cityja v četrtfinale Lige prvakov. Še nobena ekipa v zgodovini tekmovanja nanizala 978 podaj na eni tekmi, kar je sinje modrim uspelo le nekaj dni po ligaški zmagi nad Chelseajem (1:0), ob kateri so varovanci Josepa Guardiole podrli rekord v Premier League 902 podajama.

City je kljub skoraj tisočim izmenjavam žog med svojimi nogometaši zadel le enkrat, natančen je bil povratnik po poškodbi Gabriel Jesus, sicer pa si veliko priložnosti tako kot nedavno na obračunu s Chelseajem ni pripravil. In Stones, ki je začel šele drugo tekmo v zadnjih šestih tednih, je bil precej kritičen do predstave svojega moštva.

"Želeli smo zagotoviti, da bi napredovali v naslednji krog in se izboljšali v primerjavi z lansko sezono," je po zmagi s skupnih 5:2 proti serijskim švicarskim prvakom povedal angleški reprezentant.

"Bolelo je, ko smo v minuli sezoni izpadli proti Monacu, zato smo si želeli reči letos postaviti na svoje mesto. A s predstavo nismo zadovoljni. Želeli smo zmagati in na ta način opraviti delo. Veliko reči je, na katere bomo morali paziti v prihodnje. Tako na posamični kot ekipni ravni. Nismo odigrali naše najboljše tekme. Postavljamo si visoke standarde, razočarani pa smo bili, ko jih nismo dosegli,"
dodaja Stones.

Nič bolj prizanesljiv ni bil trener Guardiola, ki je varovance zbodel, da so "pozabili igrati", okrcal pa jih je tudi zaradi brezciljnega podajanja žoge.