Porto je kupil "svojega" igralca

Portugalski velikan Porto je sklenil nenavaden prestop. Plačal je odškodnino za igralca, ki je še prejšnje poletje klub zapustil kot prost igralec.

Uredništvo
11. julij 2019, 3:31

Foto: uradna spletna stran kluba

Portugalski velikan Porto je danes naznanil prihod igralca, ki se v Porto vrača po zelo nenavadnem razpletu dogodkov. Španec Ivan Marcano je prejšnje poletje po izteku pogodbe zapustil klub in se preselil k italijanski Romi, po zgolj eni sezoni, v kateri je zbral vsega 13 nastopov, pa se za odškodnino vrača nazaj v svoj nekdanji klub, ki bo tako "popravil" napako iz preteklosti. Ta ga ne bo preveč stala, saj je prestop po navedbah na uradni spletni strani Rome težak vsega 3 milijone evrov.

V Portu so sicer v tem poletju zelo dejavni, saj je vodstvo kluba hitro poiskalo zamenjave za igralce kot so Eder Militao, Felipe, Yacine Brahimi ali Hector Herrera. Felipeja bo nasledil že omenjeni Marcano, Militaa, ki je po prihodu Pepeja v Portu največkrat igral na desnem boku obrambne vrste pa je Porto nasledil s 26-letnim argentinskim reprezentantom Renzom Saravio, ki se je za 5.5 milijona evrov v Porto preselil iz Racinga.

V tem prestopnem roku so novi člani Porta postali tudi odlični Japonec Shoya Nakajima, napadalec Ze Luis iz moskovskega Spartaka ter levi krilni igralec Luis Diaz, ki se je za dobrih 8 milijonov evrov v Porto preselil iz kolumbijskega Juniorja.
loading...