Portugalci preiskujejo prestop portugalskega igralca v Real Madrid, sumljivo visoka je bila provizija

Čeprav je t.i. tretja stran v nogometu prepovedana, pa se še vedno dogaja, da provizije ob prodajah igralcev končajo mimo klubov.

Uredništvo
17. julij 2021, 1:03

(Foto: /)

Na Portugalskem je v teku preiskava prestopa Ederja Militaa, ki se je zgodil leta 2019 na relaciji Porto - Real Madrid. Brazilski branilec je bil prodan za 50 milijonov evrov. Portugalski preiskovalci so prestop vzeli pod drobnogled, ker je bil vanj vmešan tudi agent Bruno Macedo, ki je sodeloval tudi pri nepravilnostih v Benfici

Macedo je skupaj z Giulianom Bertoluccijem prejel mastno provizijo, Porto je na koncu dobil le 28.4 milijona evrov. Preostanek denarja, kar znese 21.6 milijona evrov, naj bi dobili trije (t.i. tretja stran, ki je imela igralca v solasti), po poročanju Guardiana tudi Bruno Macedo in Giuliano Bertolucci

Povezave med Macedom, Bertoluccijem in podjetij, preko katerih naj bi obvladovala igralca (in tudi druge igralce), morajo preiskovalci zdaj seveda še dokazati. 

Porto je leta 2018 Milita kupil od Sao Paula, in sicer 90 odstotkov pravic igralca. Mnogi brazilski klubi, tudi Sao Paulo, sicer redno sodelujejo z omenjenima agentoma, ki na ta način "obračata" velike vsote denarja.