Portugalci razkrivajo morebitnega novega trenerja Barcelone

Z vsakim dnem, ko postaja bolj jasno, da bo naslov španskega prvaka romal v roke Reala iz Madrida, se s trenerskega stolčka Barcelone oddaljuje nepriljubljeni trener Quique Setien.

Uredništvo
3. julij 2020, 8:51

Foto: uradna spletna stran kluba

Če Quique Setien z Barcelono ne bo osvojil naslova španskega prvaka oziroma lige prvakov, bo njegova epizoda na klopi katalonskega velikana bržčas zaključena že po koncu letošnje sezone. Setien s svojim dosedanjim delom ni prepričal, narašča pa število tistih, ki menijo, da je predsednik Josep Bartomeu storil napako, ko je sredi sezone odstavil Ernesta Valverdeja in zahteven izziv predal trenerju, ki nikoli poprej v karieri ni deloval v podobnem okolju.

Trenutno so obeti za Setiena precej slabi, zato ne čudi, da naraščajo špekulacije o tem, kdo bi na vroči trenerski stolček utegnil sesti v naslednji sezoni. Pred dnevi je odmeval intervju legendarnega vezista Barcelone Xavija Hernandeza, ki je javno izjavil, da želi prevzeti vodenje svojega nekdanjega kluba in da se čuti pripravljenega za ta izziv, še starejše pa so govorice, ki s klopjo Barcelone povezujejo selektorja nizozemske reprezentance Ronalda Koemana.


 

Barcelona ima dva trenerska kandidata na radarju tudi v Južni Ameriki, portugalski časnik Record pa trdi, da naj bi bil trenutno še posebej vroč kandidat uspešni trener Flamenga Jorge Jesus. Portugalec je v preteklosti že nastopal v govoricah, ki so ga povezovale s klopjo Barcelone, omenjeni časnik pa trdi, da naj bi Barcelona že odprla pogovore s Flamengom, saj je Jesus še pred mesecem dni pogodbo podaljšal do junija leta 2021.

Jesus je skozi vrata Flamenga stopil leta 2019 in se v dobrem letu dni z zlatimi črkami vpisal v zgodovino kluba. Pod njegovim vodstvom je Flamengo namreč osvojil vse, kar se je osvojiti dalo – naslov brazilskega prvaka, brazilski pokal, brazilski in južnoameriški superpokal ter krono vseh lovorik – pokal Libertadores.
loading...