Portugalci so brez težav premagali gostitelje naslednjega svetovnega prvenstva

Portugalska je na prijateljski tekmi brez težav s 3:0 premagala izbrano vrsto Katarja, Cristiano Ronaldo pa je še izboljšal svoj rekordni strelski izkupiček v dresu z državnim grbom.

Uredništvo
10. oktober 2021, 10:11

Izbrana vrsta Katarja je bila proti močnim Portugalcem brez moči. (Foto: UEFA)

Portugalci so prijateljski obračun proti Katarju vzeli precej resno. Selektor Fernando Santos je za tekmo izbral zelo močno začetno enajsterico, ki ni imela težav z gostitelji naslednjega Svetovnega prvenstva. Portugalci so slavili z rezultatom 3:0, med strelci pa so se znašli Cristiano Ronaldo, Andre Silva in Jose Fonte.

Cristiano Ronaldo je s tem dosegel že svoj 112. zadetek v dresu z državnim grbom in še nekoliko povišal svoj rekord, odigral pa je samo prvi polčas srečanja. V vlogi asistenta se je pri tem znašel njegov klubski soigralec Diego Dalot. Tudi v drugem delu so imeli Portugalci vse pod nadzorom in preko Joseja Fonteja svoje vodstvo povišali le 3 minute po začetku drugega polčasa.

Tik ob koncu 90. Minute je lepo podajo z leve strani izkoristil Andre Silva in zabil za 3:0, asistenco pa je vknjižil 22-letni napadalec Raffael Leao, ki je na tej tekmi tudi debitiral za izbrano vrsto Portugalske. Nogometaš AC Milana je s tem potrdil dobro formo, ki ga krasi tudi na klubskem prizorišču.