Portugalci so po izpadu z Eura jokali v garderobi

Po včerajšnji tekmi med Portugalsko in Belgijo se je oglasil selektor Fernando Santos in razkril kakšno je bilo vzdušje v slačilnici po tekmi.

Uredništvo
28. junij 2021, 11:08

(Foto: Getty Images)

Aktualni evropski prvaki Portugalci so sinoči izpadli z Eura. Z rezultatom 1:0 so bili boljši Belgijci, edini zadetek na tekmi pa je dosegel Thorgan Hazard. Belgijci so bili v prvi uri srečanja boljši tekmec, Portugalci pa so primat na igrišču začeli prevzemati šele potem, ko je moral igrišče zaradi poškodbe prisilno zapustiti talisman belgijske reprezentance – Kevin De Bruyne.

Najlepšo priložnost so si Portugalci pripravili v 82. minuti srečanja, ko je branilec Ruben Diaz prišel do neoviranega strela z glavo in meril naravnost v belgijskega vratarja Courtoisa. Portugalci so imeli kmalu po tem še eno nevarno situacijo, ko je branilec nemškega Dortmunda Raphael Guerreiro zadel vratnico.

Po tekmi se je oglasil selektor portugalske reprezentance Fernando Santos in razkril stanje v slačilnici svojih varovancev po izpadu z Eura.

"Smo žalostni in razočarani. Nekateri igralci so jokali v slačilnici. Dali smo vse od sebe – imeli smo 29 strelov proti njihovim vratom, Belgijci pa samo 6. Ne vem kaj reči. Menim, da nismo bili slabši od nikogar na tem tekmovanju," je povedal izkušeni 66-letni strateg in dodal: "Žoga enostavno ni želela v gol. Fantje so dali vse od sebe in ničesar jim ne morem očitati. Bili smo utrujeni in iztrošeni toda vseeno nam je nekako uspelo zbrati moči. Bili smo prepričani da se lahko prebijemo do finala, toda to zdaj ne igra več nobene vloge. Resnica je takšna, da smo izpadli."