Poškodba končala kariero Jeremyja Mathieuja, Bruno Fernandes je ostal brez sape

Poškodba na treningu je prisilno upokojila francoskega branilca Jeremyja Mathieuja, ki tako končuje spektakularno kariero, v kateri je s svojimi predstavami ves čas javnost dell na dva pola. Bruno Fernandes mu je namenil ganljivo pismo.

Uredništvo
26. junij 2020, 7:11

Foto: /

Francoski branilec Jeremy Mathieu se je pri 36 letih že tako resno spogledoval z zadnjim dejanjem svoje nogometne kariere, vendarle pa ni skrival razočaranja nad tem, da je odločitev namesto njega sprejela višja sila. Mathieu je namreč na treningu staknil težjo poškodbo kolena, po kateri je sprejel bolečo, a hkrati tudi pričakovano odločitev o koncu športne poti.

"Želel sem končati drugače, a to je pač del nogometa. Tako zelo sem se želel posloviti na igrišču, a usoda je hotela drugače. Ne glede na to je za menoj 19 neverjetno intenzivnih let, v katerih sem doživel veliko vzponov in padcev. Resnično sem užival v početju tega, kar počnem najraje," je zapisal Mathieu, ki je bil nazadnje soigralec Andraža Šporarja v majici Sportinga.

Kariera Jeremyja Mathieuja je bila precej nenavadna. Nogometni svet ga je zares opazil šele pri 26 letih, ko se je iz Sochauxa preselil v Valencio, v omenjenem španskem klubu pa je kot levi bočni branilec izstopa predvsem s svojo izjemno hitrostjo, ostrimi predložki in pravimi projektili. Čeprav je uspešno branil barve Valencie, je bilo veliko presenečenje, ko ga je nekdanji športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta že pri 31 letih starosti povabil na Nou Camp, svojevrstno presenečenje pa je bilo tudi, da se je v Barceloni – tam je kasneje večinoma igral na položaju centralnega branilca – zadržal kar tri leta. Mathieu je bil precej naklonjen k napakam, zato ni bil ravno navijaški idol, vendarle pa je za centralnega branilca gojil zelo specifičen slog igre, ki ga je najbolje opisal njegov nekdanji soigralec iz Sportinga Bruno Fernandes.

"Zelo sem žalosten in potrt. Izvedel sem, da se je najboljši centralni branilec, s katerim sem kdajkoli igral, poškodoval in da je končal svojo kariero. S teboj sem preživel dve leti in pol. Dve leti in pol vajeništva pri tebi, dve leti in pol stav na treningih, kdo bo dosegel več golov s prostih strelov, dve leti in pol spremljanja, kako z nog centralnega branilca – da, centralnega branilca – prihaja takšna magija," je zapisal Fernandes, ki je Mathieuja opisal kot "centralnega branilca z nogometnim znanjem 'desetice' in z neverjetno hitrostjo.'.
loading...