Posli PSG znova pod drobnogledom: UEFA bo raziskala, če je PSG goljufal pri prodajah treh igralcev v Katar

Paris Saint Germain je svoje finančne stanje precej popravil s prodajami treh igralcev, ki so podpisali pogodbe v Katarju. UEFA bo raziskala, če je bil pri tem kršen pravilnik.

Uredništvo
19. september 2023

Julian Draxler (Foto: uradna spletna stran kluba)

Francoski časnik L'Equipe poroča, da bo finančno-nadzorni organ UEFA natančno preiskal ozadje treh prestopov, s katerimi si je Paris Saint Germain uspel popraviti računovodske izkaze in se tako močno približal kriterijem poslovanja, ki jih določa finančni fair play.

PSG je namreč v zadnjih mesecih kar tri svoje igralce prodal v Katar in ker je katarska vlada preko sklada Qatar Sports Investment (QSI) lastniško povezana s pariškim klubom, bo UEFA ugotavljala, ali med lastniki PSG  in katarskima kluboma, ki sta kupila tri igralce PSG, obstaja povezava.

PSG je s prodajami Marca Verrattija, Juliana Draxlerja in Abdouja Dialloja skupaj zaslužil kar 80 milijonov evrov, v francoskih medijih pa je bil kamen spotike predvsem prestop Draxlerja, za katerega je PSG Iztržil 20 milijonov evrov; francoski mediji so mnenja, da je cena močno pretirana, tudi Transermarkt pa Nemca, za katerega v Evropi ni bilo večjega interesa, vrednoti na vsega 6 milijonov evrov.

PSG se brani pred obtožbami rekoč, da QSI ni lastniško povezan s katarskima kluboma Al Arabijem in Al Ahlijem, istočasno pa vodstvo PSG ocenjuje, da so bile plačane odškodnine za Verrattija, Dialloja in Draxlerja 'realne' oziroma tržne.

V kolikor bo UEFA ugotovila, da obstaja povezava med omenjenimi prestopi in katarskimi lastniki PSG, znesek od odškodnin za prestope v Katar ne bo upoštevan, s čimer bi se PSG lahko znašel v težavah, saj bi v tem primeru najverjetneje kršil finančni fair play.