Poslovna izguba je postala še najmanjši problem: V Realu Edena Hazarda ponujajo za drobiž

Real iz Madrida se je pripravljen že sredi sezone odpovedati svojemu najdražjemu igralcu vseh časov Edenu Hazardu. Dovolj bi bila že petkrat nižji znesek kot ga je zanj plačal Chelseaju.

Uredništvo
5. december 2021, 1:20

Real Madrid išče kupca za Edena Hazarda. (Foto: Getty Images)

Eden Hazard je bil med vsemi galaktičnimi nakupi Florentina Pereza najdražji – doslej je zanj plačal že 115 milijonov evrov – in brez kančka dvoma daleč najslabše amortiziran. Njegova prva leta so zaznamovale neštete poškodbe, v letošnji sezoni pa je Belgijec naposled zdrav, a preslab, da bi lahko iz začetne enajsterice izrinil sijajnega Brazilca Viniciusa, ki igra na njegovem igralnem položaju in blesti.

Angleški časnik Daily Mirror poroča, da so se v Madridu Hazardu pripravljeni odpovedati že v januarskem prestopnem roku, želja po njegovem odhodu pa je celo tako velika, da ga je Real bojda pripravljen prodati za vsega 25 milijonov evrov – skoraj petkrat manj kot je zanj pred dvema letoma in pol plačal Chelseaju.

Glavni razlog je seveda njegova plača, ki klubski proračun bremeni za kar 25 milijonov evrov na leto. To bo zagotovo tudi največji izziv pri iskanju novega delodajalca, saj trenutno v angleškem prvenstvu za Cristianom Ronaldom ni nobenega igralca, ki bi se lahko pohvalil s tako visoko plačo.

Angleška Premier League bo zagotovo za Madridčane osrednje tržišče, saj je Hazard v majici Chelseaja veljal za enega najboljših nogometašev prvenstva, vendar pa je po drugi strani tudi bolj ali manj jasno, da bo Real Hazarda težko prodal kateremu od najbolj elitnih klubov v ligi.

Daily Mirror poroča, da naj bi največ interesa kazali Everton, West Ham in Newcastle United, pri čemer se seveda samo od sebe zastavlja vprašanje, ali bi Hazard sploh privolil v odhod v katerega od naštetih klubov.