Potrjena začetna enajsterica Atalante: Začenja tudi Josip Iličić!

Začetni enajsterici za današnji derbi italijanske Serie A med Napolijem in Atalanto sta potrjeni, velika novica pa je, da bo v začetni postavi Atalante začel tudi slovenski as Josip Iličić.

Uredništvo
17. oktober 2020, 2:29

Foto: uradna spletna stran kluba

V italijanski Serie A se v soboto obetata kar dva sijajna obračuna. Prvi se bo začel že ob 15:00, in sicer se bosta na jugu državi pomerila tiha pretendenta za scudetto oziroma vsaj za uvrstitev v ligo prvakov Napoli in Atalanta, tri ure kasneje pa sledi še vrhunec dneva na San Siru, kjer se bosta pomerila mestna tekmeca Inter in Milan.

S slovenskega vidika bo še posebej zanimiv prvi obračun, saj so v Italiji že potrdili začetne enajsterice, velika novica pa je ta, da je trener Atalante Gian Piero Gasperini v začetno enajsterico umestil tudi Josipa Iličiča!

Slovenski zvezdnik, v minuli sezoni eden najboljših igralcev Serie A, bo tako odigral svojo prvo tekmo po 11. juliju, usoda pa je poskrbela, da bo prvo tekmo odigral proti svojem nesojenemu klubu – ni skrivnost, da ga je Napoli že večkrat skušal zvabiti v svoje vrste in da je velika osebna želja lastnika tega kluba Aurelia de Laurentiisa.

Atalanta bo srečanje začela v postavi Sportiello; Toloi, Romero, Palomino; Depaoli, De Roon, Pašalić, Gosens; Iličić, Gomez; D. Zapata, trener Napolija Gennaro Gattuso pa je izbral naslednjo enajsterico: Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Hysaj; Fabian Ruiz, Bakayoko; Politano, Mertens, Lozano; Osimhen.