Potrjeno: Napoli bo dobil igralca, vendar ne Jamesa Rodrigueza

Severna Makedonija bo po novem imela igralca, ki se bo boril za naslov prvaka v Serie A. Samo še uradna potrditev je potrebna, pa bo pod streho težko pričakovan prestop mladega upa.

Uredništvo
23. julij 2019, 11:05

Foto: /

Danes bo Eljif Elmas, ki je že v Neaplju, opravil zadnje obveznosti pred podpisom pogodbe, nato pa bo tudi formalno postal polnopravni član italijanskega prvoligaša Napolija. Makedonec se je od Turčije, Carigrada in Fenerbahčeja že poslovil, turški klub pa je na svoji uradni spletni strani tudi že potrdil, da se Elmas seli v Napoli. 

Devetnajstletni nogometaš, ki ga je Fenerbahče v Makedoniji, v Rabotničkem, pred dvema letoma našel in kupil za skromen znesek, bo predstavljal investicijo za sedanjost in predvsem za prihodnost Napolija. 

Klub iz Serie A bo Turkom za igralca plačal 15 milijonov evrov odškodnine. 

Elmas je v dveh letih pri Fenerbahčeju zbral kar precej izkušenj. Občutil je pravi profesionalni nogomet, pritisk s tribun, iz kluba in tudi konkurenco znotraj ekipe. Odigral je 33 tekem v turški ligi, dosegel je štiri gole. V pokalu je zbral štiri nastope, odigral pa je tudi sedem tekem v ligi Europa

Elmas je rojen v Makedoniji, a ima tudi turške korenine. Turki so si nekaj časa prizadevali, da bi ga dobili za igranje v turški reprezentanci, a je mladi nogometaš izbral Makedonijo oziroma Severno Makedonijo. 
loading...