Celje bodo zapustili trije nogometaši

Požeg Vancaš v Maribor, Lupeta v Olimpijo!

Maribor je po naših informacijah sklenil dogovor s Celjem za prestop vročega Rudija Požega Vancaša, ki bo v Ljudski vrt prišel v paketu s še enim igralcem. Olimpija bo odpeljala napadalca Jucia Lupeto.

Miran Zore
23. avgust 2018, 6:26

Foto: SPS

Celjani, ki imajo po petih dosedaj odigranih prvenstvenih tekmah na svojem kontu le tri točke in so v ligi povsem zadnji, so pred dvema prestopoma oziroma kar tremi. Izvedeli smo namreč, da so sklenili dogovor za prestop najboljšega nogometaša moštva Rudija Požega Vancaša. Tehnično nadpovprečno podkovani Belokranjec je bil že nekaj časa želja Maribora in Olimpije, spogledoval se je tudi s tujino, a je zdaj bitko zanj dobil Maribor. Kakšna je finančna konstrukcija menda že dogovorjenega posla, nismo uspeli izvedeti, naj pa bi nekdanji nogometaš Domžal v Maribor odšel v paketu s še enim nogometašem Celja. Neuradno naj bi bil to Amadej Brecl. 

Požeg Vancaš bo za Maribor predstavljal veliko okrepitev, saj mariborski ekipi manjka predvsem več kreacije pri gradnji napadov in več žog napadu, ki je trenutno najboljši del mariborskega moštva. Požeg Vancaš sicer lahko igra na več igralnih položajih. 

Celje pa bo zapustil tudi napadalec Jucie Lupeta. Petindvajsetletni Portugalec bo, kot smo izvedeli, okrepil - Olimpijo! Lupeta je v Celje prišel februarja lani, pustil je soliden vtis. Za seboj ima avanture v Portu, Videotonu, Vitorii in Ajaxu iz Cape Towna. Pogodbo s Celjem ima podpisano do konca prihodnjega leta, tako da bo Olimpija zanj bržkone morala plačati odškodnino.

Lupetin prihod v Ljubljano bi sicer lahko bi znal odhoda Abassa Issaha, ki je Olimpijin nogometaš z najvišjo tržno vrednostjo ta trenutek, Ljubljančani pa so pred tedni zanj že zavrnili dober milijon evrov težko ponudbo francoskega Dijona