Pozitivna novica za Slovenijo: V Leipzig se iz Bayerna seli svetovni prvak Robert Ramšak, ki bi lahko oblekel slovenski dres

Robert Ramšak je sprejel odločitev. Zapustil bo Bayern in odšel v Leipzig, kjer bo našel rojaka Kevina Kampla in Benjamina Šeška!

Uredništvo
31. januar 2024

(Foto: Getty Images)

Mladi up Bayerna Robert Ramšak, tudi aktualni svetovni prvak z Nemčijo v kategoriji U17, se je odločil, da ne bo več čakal na priložnost v Bayernu. Kar nekaj časa se je vlekla negotovost glede njegove prihodnosti, zdaj pa je že znano, da se bo preselil v Leipzig

Ramšak bo s klubom, za katerega igrata Kevin Kampl in Benjamin Šeško, podpisal triletno pogodbo. Leipzig pa bo moral, čeprav bo igralec prišel kot prost nogometaš, plačati 300.000 evrov nadomestilo za vzgojo. 

V Leipzigu želijo Ramšaka postopoma približati prvi ekipi. Najprej skozi priprave in treninge ter prijateljske tekme, sprva pa bo igral za ekipo U19. 

Ramšaka so želeli tudi drugi klubi, predvsem Genoa in Dinamo Zagreb, toda v Leipzigu, kjer ga vidijo kot "mladega Thomasa Mullerja", so bili zelo prepričljivi.

Priložnost, da ga pridobi na svojo stran, pa bo zdaj imel predvsem Benjamin Šeško. Ni namreč skrivnost, da si na Nogometni zvezi Slovenije (NZS) prizadevajo, da bi igralec igral za domovino svojih staršev, torej Slovenijo. To je še naprej opcija za Ramšaka, ki pa ima tudi hrvaške korenine, trenutno pa igra za Nemčijo.