Poziv Mihaela Mikića: Žan Vipotnik mora biti z goli motor Maribora, v reprezentanci bi moralo igrati pet igralcev iz slovenske lige

Pomočnik Damirja Krznarja Mihael Mikić je prepričan, da bi moral biti Žan Vipotnik vpoklican v slovensko reprezentanco.

Uredništvo
24. januar 2023, 10:59

Mihael Mikić je pomočnik Damirja Krznarja. (Foto: /)

Mihael Mikić, pomočnik Damirja Krznarja v Mariboru, je v intervjuju za časnik Večer poudaril, kako pomemben bo napadalec Žan Vipotnik v nadaljevanju letošnje sezone. Mladenič je odkritje jeseni v Mariboru. Iz prve enajsterice je uspel izriniti Roka Baturino, polsezono pa je končal z 10 doseženimi zadetki. 

Dvajsetletni Vipotnik je v Mikićevih očeh material za slovensko reprezentanco.

"Želim si, da bi Vipotnik, Tolić, Repas, Milec in Watson nadaljevali, kjer so končali. Nisem pozabil na Josipa Iličića, a mi ga ni treba omenjati. Če dobimo 70 odstotkov Iličića iz Atalante, lahko ekipo sam nosi naslednji dve leti.

Od Vipotnika pričakujem, da bo z goli motor ekipe. Moral bi biti član A reprezentance Slovenije. Z Benjaminom Šeškom sta bila v mlajših selekcijah izenačena. Šeško je bil s popustom iz Salzburga v Leipzig prodan za 24 milijonov evrov. Vipotnik bi moral biti vreden vsaj 20 odstotkov Šeška. Ko nekdo izstopa, ga mora reprezentanca vključiti, da se ga pripravi za prihodnost. To bi dalo vzpodbudo drugim. Če je mlad nogometaš reprezentant, so v tujini nanj bolj pozorni, cena se zviša, klubi pa s prodajami lahko delajo bolje. Treba je bolj zastopati interese slovenskega nogometa
."

Slovenska liga, četudi ima svoje pomanjkljivosti, bi morala imeti po Mikićevem mnenju večjo zastopanost v reprezentanci. 

"Vsaj pet igralcev iz slovenske lige bi moralo igrati v reprezentanci. S tem bi dali potrditev najboljšim igralcem v ligi, dvignili bi ugled ligi, mladi pa bi dobili sporočilo, da ni treba takoj v tujino, da prideš v reprezentanco."