Poziv iz Velenja: Boriti se je treba za pravice vseh v slovenskem nogometu, ne le 1. SNL

Seudin Softić, novi predsednik velenjskega Rudarja, opozarja, da bi se morala NZS, sindikat in vsi deležniki v nogometu boriti za vse ravni nogometa pri nas.

Uredništvo
12. april 2021, 11:14

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Iz velenjskega Rudarja, ki je drugoligaš, smo prejeli poziv novoizvoljenega predsednika Seudina Softića, ki se zavzema za boj za pravice vseh deležnikov oziroma sodelujočih v nogometu. 

- Izjava za javnost:

Izjava za javnost predsednika NK Rudar Velenje.

V NK Rudar Velenje opozarjamo in sporočamo, da se bomo borili za pravice vseh klubov, športnikov, staršev, sponzorjev in donatorjev, saj smo prepričani, da je šport v povezavi z zgoraj navedenimi deležniki ključni element zdravega življenja.

Prav tako se s prošnjo obračamo na SPINS in Nogometno zvezo Slovenije, da se borita za enakopravne pravice v slovenskem nogometu.

Tudi pri drugoligaških ekipah imamo profesionalne športnike, voditi klub pa je enako vodenju podjetja. Zakaj bi imeli zaposlenega v podjetju, če nimaš posla? Zakaj bi imeli nogometaša pogodbeno vezanega, če ne sme trenirati? Kdo bo poskrbel za športnike?

Želimo si, da se vsa tekmovanja pod okriljem nogometne zveze Slovenije, ki so se izvajala pred “lockdownom” izvedejo do konca, ne samo na prvoligaškem nivoju.

NK Rudar Velenje je klub s tradicijo, sedanjostjo in prihodnostjo!
 
adplus-dvertising